Delta IBD Dag

We hopen u weer te mogen begroeten op de jaarlijkse IBD delta dag op 18 januari 2019. Deze dag organiseren we afwisselend in (de regio) Leuven, Rotterdam en Leiden. Dit jaar is de locatie Hotels van Oranje in Noordwijk. We denken u een mooi programma te kunnen bieden vol met praktische tips volgens de huidige inzichten  betreffende IBD zorg in de poliklinische praktijk. 

 

Gedurende 20 jaar werd de leiden IBD dag georganiseerd. Vanwege verregaande samenwerking voor deze dag tussen de IBD artsen van het UZ Leuven, Erasmus MC en LUMC hebben we deze dag veranderd in de Delta IBD dag. De dagvoorzitters zijn 3 MDL artsen, afkomstig van ieder van deze centra:  Prof. dr. Severine Vermeire (UZ Leuven), Prof.dr. Janneke van der Woude, en dr. AE van der Meulen. Alle drie deze MDL-artsen zijn expert op IBD gebied. IBD is een chronische ontstekings ziekte van de darm. Het is een complex ziektebeeld waarbij er veel behandelkeuze mogelijkheden zijn voor zowel arts als patient. Naast darmklachten komen ook vele klachten voor buiten de darm, die behnadeling  en / of aandacht behoeven.

 

Voor 18 januari 2019 hebben we weer een prikkelend programma weten samen te stellen. De huidige stand van zaken wordt besproken door verschillende experts op verschillende deelgebieden van de ziekte IBD. De opdracht voor de sprekers is om een prikkelende presentatie te geven, zodat er ruimte is voor vragen vanuit het publiek. De ervaring leert de afgelopen jaren dat deze interactie tot stand komt. Het onderdeel casuistiek zal bestaan uit enkele casus waarbij diverse beslismomenten besproken zullen worden met het publiek. Toelichting op de keuzes zal worden gegeven door de dagvoorzitters, onderbouwd met literatuur.

 

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren